Eylül 27, 2005

Midye Bugulama
















Midye bugulama icin yikanmis, kabuklari temizlenmis ve vakumlanmis halde 1 er ve 2 ser kiloluk paketlerde satilan midyelere ihtiyacimiz var. Hollanda'da ozellikle Agustos-Eylul-Ekim aylarinda bolca satisa sunuluyor. Yilin diger aylarinda da dondurulmus halde bulmak mumkun.

Malzemeler ( 4 kisi icin)

2 kilo midye (kabuklu)
1 bardak beyaz sarap
2 arpacik sogan
1 adet dogranmis kucuk kereviz
1 adet dogranmis pirasanin yesil kismi
Maydanoz
Defne yapragi, kekik
Tuz, karabiber

Midyeleri soguk suda guzelce yikayip 10 dakika kalan kumlarinin arinmasi icin soguk suda bekletiyoruz. Derin bir tencereye midyelerimizi ve dogranmis tum malzemelerimizi koyup, sarabi da ekledikten sonra tencerenin yarisina gelecek kadar su ilave ediyoruz ve orta ateste kapagini kapatarak 15 dakika pisiriyoruz.

Midyelerin kabuklarinin acilmasi tam kivaminda pistigini gosteriyor. Dikkat etmemiz gereken nokta pismelerine ragmen kabuklari acilmayan midyeleri defolu olarak kabul etmek ve asla yememek. Yaninda bir bardak beyaz sarap ve evde yapilmis ekmekle mukemmel oluyor. Afiyet olsun...
Number of online users in last 3 minutes
Free Web Counters

Powered by Blogger